Skrabeæggene er danskernes basis-æg. Vi spiser mere end dobbelt så mange æg i 2021 som for 20 år siden.
Fra 2001 og frem til 2021 er salget af æg mere end fordoblet målt i styk, og ender på indeks 254, altså en stigning på 154% sammenlignet med 2001. Hvor i Danmark, der bliver spist flest æg, hvordan de helst skal tilberedes og meget andet, kan du se i Coops Mad-O-meter.
Tallene i grafen er indekserede med æggesalget i 2001 som indeks 100.
Særligt siden buræggene blev udfaset, er salget af skrabeæg steget markant. I 2017 blev der for første gang i en længere årrække solgt flere skrabeæg end økologiske, hvilket fortsat gælder. I 2021 er hvert andet solgte æg et skrabeæg mens to ud af fem solgte æg kommer fra en økologisk høne.
Resultaterne bygger på salgstal fra Coops butikker i årene 2001 til og med 2021.