Gå tilbage
analyse@coop.dk

Antallet af flexitarer steget markant

Siden 2017 er antallet af danskere, der spiser vegetarisk en eller flere dage om ugen, steget markant. I dag er hver fjerde flexitar.

Markant stigning på to år

De, der ofte spiser kød, fjerkræ og fisk, udgør fortsat majoriteten i Danmark. Syv ud af ti svarer i undersøgelsen, at denne beskrivelse passer bedst på dem. Til gengæld er der sket en markant stigning i den andel, der spiser flexitarisk, dvs. lever vegetarisk en eller flere dage om ugen. I 2017 svarede 16%, at denne beskrivelse passede bedst på dem. To år senere i 2019 gælder det 23%, altså næsten én ud af fire voksne danskere.

Du kan se mere om danskernes kødfri madvaner i undersøgelserne her

Hvilken af følgende beskrivelser passer bedst på dig?

Udsagnene er i grafen forkortet af hensyn til præsentationen. I undersøgelsen var de formuleret således: Jeg spiser ofte kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr / Jeg spiser flexitarisk (jeg spiser vegetarisk en eller flere dage om ugen) / Jeg spiser vegetarisk (jeg spiser aldrig kød, fjerkræ, fisk og skaldyr) / Jeg spiser pescetarisk (jeg spiser aldrig kød og fjerkræ, men spiser fisk og skaldyr) / Jeg spiser vegansk (jeg spiser aldrig animalske fødevarer, heller ikke mejeriprodukter og æg mv.)

Om undersøgelsen

1.007 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i september 2019. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 18-74 år.