Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Kød og fjerkræ på middagstallerknerne 2009-2019

Siden 2009 er andelen af danskere, der lægger kød eller fjerkræ på middagstallerknen, faldet markant.

Et markant fald

Undersøgelsen er baseret på data indsamlet ugentligt fra januar 2009 til og med november 2019. Hver uge har 500 forskellige respondenter beskrevet den mad, de spiste i går. Besvarelsen foregår i fritekst, som efterfølgende kodes. Resultaterne er dermed baseret på den mad, danskerne har spist, og ikke den enkeltes oplevelse af, om de f.eks. spiser mere eller mindre kød i dag end tidligere.

I grafen nedenfor er kød fra firbenede og fjerkræ lagt sammen og viser et fald. Mens 79% af danskerne i 2009 havde kød eller fjerkræ på middagstallerkenen, gælder det samme i 2019 for 73%. Der er tale om et markant fald.

Læs mere om danskernes kødforbrug i undersøgelserne her og se mere om den stigende vegetariske tendens her.

Kød og fjerkræ til aftensmad 2009-19

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.