Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Kød og fjerkræ på middagstallerknerne 2010-2021

Siden 2010 er andelen af danskere, der lægger kød eller fjerkræ på middagstallerknen, faldet markant.

Et markant fald

Undersøgelsen er baseret på data indsamlet ugentligt fra januar 2010 til og med december 2021. Hver uge har 500 forskellige respondenter beskrevet den mad, de spiste i går. Besvarelsen foregår i fritekst, som efterfølgende kodes. Resultaterne er dermed baseret på den mad, danskerne har spist, og ikke den enkeltes oplevelse af, om de f.eks. spiser mere eller mindre kød i dag end tidligere.

I grafen herunder er kød fra firbenede og fjerkræ lagt sammen og viser et fald. Mens 85,4% af danskerne i 2010 havde kød eller fjerkræ på middagstallerkenen, gælder det samme i 2021 for 80,7%. Der er tale om et meget markant fald. I løbet af 2020 steg forbruget en anelse.

Læs mere om danskernes kødforbrug i undersøgelserne her og se mere om den stigende vegetariske tendens her.

Kød og fjerkræ til aftensmad 2010 til 2021

Grafen viser, hvor stor en andel af danskerne, der har spist kød fra firbenede eller fjerkræ til aftensmad i perioden januar 2010 til og med december 2021.

Om undersøgelsen

Du kan se mere om danskernes forbrug af kød og meget andet i 2021 og årene op til i rapporten ’Coops Mad-o-meter 2021/22’. Du finder den her. Resultaterne om kød omtalt her på siden stammer fra Coops Mad-o-meter, som indeholder registrering af mere end to millioner måltider fra 2009 og frem til i dag.