De, der køber økologiske fødevarer, er mere tilbøjelige til også at have andre bæredygtige vaner.
Knap hver anden (46%) svarer i undersøgelsen, at de køber økologisk mad. 29% svarer, at de ikke køber økologisk mad, og at de heller ikke har planer om at gøre det. Et kryds mellem forbruget af økologi og en række udsagn om klimavenligt forbrug viser, at der er en sammenhæng mellem forbruget af økologisk mad og andre bæredygtige vaner. F.eks. er det markant mere udbredt at spise mindre kød eller vælge kylling frem for okse blandt de danskere, der køber økologiske fødevarer. Tilsvarende bruger de i mindre grad sprøjtemidler i haven, går mere målrettet efter mærkningsordninger som Svanen (miljømærke) og MSC (bæredygtig fiskefangst) end de, der ikke køber økologiske varer.
Undersøgelsen bygger på respondenternes besvarelser og er ikke baseret på købsdata.
Nogle af handlingerne er forkortet i grafen. I spørgeskemaet var de formuleret således: 1) Sortere glas fra husholdningsaffaldet, 2) Give tøj til genbrug, 3) Sortere aviser fra husholdningsaffaldet, 4) Ikke smide madrester ud, der kan spises, 5) Sortere metal fra husholdningsaffaldet, 6) Spise årstidens frugt og grønt, 7) Tage korte brusebade, 8) Købe køleskabe, frysere m.v. med lavest energiforbrug, 9) Købe varer, der er produceret lokalt, 10) Købe vaskepulver/middel, der er mærket med 'Svanen', 11) Undlade at bruge skyllemiddel, 12) Undlade at bruge ukrudtsmidler i haven, 13) Spise mere kylling og mindre oksekød, 14) Slukke apparater, så de ikke er på 'stand by', 15) Købe mindre kød, 16) Købe MSC mærkede fisk, 17) Købe shampoo, der er mærket med 'Svanen', 18) Bruge bil så lidt som muligt, 19) Cykle, når du skal handle dagligvarer
Coops Grønne Forbrugerindex består af tre identiske surveys udført i årene 2012, 2018 og 2020 . Respondenterne er repræsentative for danskerne 18-74 år. Se alle resultater her.