Flere grøntsager, fisk og frugt. Mindre lyst brød og kød fra firbenede. Her er, hvad danskerne vil skrue op for - og ned.
Deltagerne i undersøgelsen er blevet præsenteret for 17 produkter og spørgsmålet ’Ønsker du at spise mere eller mindre af disse fødevarer, end du gør i dag?’ Med 56%, der svarer mere, er grøntsager den absolutte topscorer. 49% vil gerne spise mere fisk, mens 45% gerne vil have mere frugt ind i kosten. På en delt fjerdeplads kommer linser, bulgur, couscous og lign., som dog samtidig ligger i top tre over fødevarer, danskerne hverken i dag eller fremover ønsker at spise. Topscoreren på denne liste er veggi-produkter som plantefars og pålæg uden kød, som 41% svarer, at de ikke spiser og heller ikke ønsker at spise.
Listen over fødevarer, mange ønsker at skære ned på, toppes af lyst brød, som hver tredje (35%) ønsker at spise mindre af. På andenpladsen kommer kød fra firbenede, som hver femte (21%) gerne vil spise mindre af fremover. På tredje og fjerdepladsen kommer de stivelsesholdige produkter som pasta, ris og kartofler.
1.017 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i juni 2021. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 18-74 år.