Gå tilbage
analyse@coop.dk

Vi vil have flere grøntsager og mindre lyst brød

Flere grøntsager, fisk og frugt. Mindre lyst brød og kød fra firbenede. Her er, hvad danskerne vil skrue op for - og ned.

Det vil vi have mere og mindre af

Deltagerne i undersøgelsen er blevet præsenteret for 17 produkter og spørgsmålet ’Ønsker du at spise mere eller mindre af disse fødevarer, end du gør i dag?’ Med 56%, der svarer mere, er grøntsager den absolutte topscorer. 49% vil gerne spise mere fisk, mens 45% gerne vil have mere frugt ind i kosten. På en delt fjerdeplads kommer linser, bulgur, couscous og lign., som dog samtidig ligger i top tre over fødevarer, danskerne hverken i dag eller fremover ønsker at spise. Topscoreren på denne liste er veggi-produkter som plantefars og pålæg uden kød, som 41% svarer, at de ikke spiser og heller ikke ønsker at spise.

Listen over fødevarer, mange ønsker at skære ned på, toppes af lyst brød, som hver tredje (35%) ønsker at spise mindre af. På andenpladsen kommer kød fra firbenede, som hver femte (21%) gerne vil spise mindre af fremover. På tredje og fjerdepladsen kommer de stivelsesholdige produkter som pasta, ris og kartofler.

Ønsker du at spise mere eller mindre af disse fødevarer, end du gør i dag?

Om undersøgelsen

1.017 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i juni 2021. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 18-74 år.