Gå tilbage
analyse@coop.dk

Ni ud af ti får risalamande juleaften

Langt de fleste danskerne spiser risalamande juleaften. Lysten til risalamande melder sig allerede i oktober.

Risalamande hos ni ud af ti

Den klassiske dessert efter juleand og flæskesteg er stadig en omgang afkølet risengrød vendt med pisket fløde, vanilje og mandler. Ni ud af ti danskere spiser risalamande juleaften. Ud af de danskere, der spiser risalamande juleaften, får ni ud af ti kirsebærsauce til, mens 4% får en anden sauce som karamelsauce. En anden mindre gruppe spiser risalamanden helt uden sauce.

Spiser du risalamande juleaften?

Salget starter allerede i oktober

Sæsonen for risalamande starter et godt stykke tid inden jul. Ser man på antallet af solgte pakker færdiglavet risalamande i butikkerne Kvickly, Fakta, Irma og Brugsen, starter salget af risalamande allerede i oktober og stiger efterfølgende stejlt frem mod jul. 

Salget af risalamande fra uge 1-52

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år. Surveydata stammer fra en undersøgelse med 1.023 respondenter, som blev gennemført i uge 48, 2012. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.