Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Kun hver femte voksen har været sukkerfri det seneste døgn

Kun knap hver femte voksen har ikke spist slik inden for de seneste 24 timer. Hver anden børnefamilie har voksenslik gemt i skabene. Og så har kvinder og de unge sværest ved at begrænse deres sukkerindtag.

Chokoladen appellerer bredest

Næsten hver tredje dansker (31%) har spist chokolade indenfor det seneste døgn, hver fjerde (27%) har spist kage, mens hver femte har spist tyggegummi (21%), lakrids (20%) eller is (19%). Kun 17% har ikke spist slik indenfor det seneste døgn, mens 3% svarer, at de aldrig spiser slik eller søde sager. Kvinder tygger markant mere tyggegummi og flere halspastiller end mænd. Og så er der flere mænd (21%) end kvinder (13%), der ikke har spist slik indenfor den seneste uge. Alderen har lidt at sige, når det gælder slik. For eksempel er de unge og midaldrende væsentligt gladere for vingummi, tyggegummi og chips end dem, der rundet 55 år. Sidstnævnte sætter til gengæld lidt større pris på en halspastil end dem under 35 år.

Hvilke typer slik/søde sager har du spist inden for det seneste døgn?

Voksenslik udbredt

Halvdelen (48%) af familierne med hjemmeboende børn har slik eller søde sager, som først kommer frem, når der kun er voksne tilstede. Knap hver femte (18%) oplevede som barn, at deres forældre købte slik eller søde sager, som kun var til de voksne. Mere end hver anden (53%) svarer, at de som regel har slik og søde sager liggende i hjemmet, mens knap hver femte (18%) ikke har slik liggende, men køber det til hver anledning og ikke gemmer resterne. Fire ud af fem (81%) svarer i undersøgelsen, at de ikke kiggede på varedeklarationen sidste gang, de købte slik til dem selv.

Har du/I slik eller søde sager liggende i hjemmet?

Kvinder og unge synes, de spiser for meget slik

Mere end hver tredje (36%) synes, at de spiser for meget slik og søde sager. Af dem, der har spist slik og søde sager inden for den seneste uge, svarer næsten hver fjerde (23%), at de finder det svært at kontrollere deres forbrug. Undersøgelsen viser også, at flere kvinder (44%) end mænd (28%) synes, de spiser for meget slik og søde sager. Tilsvarende synes dobbelt så mange kvinder (30%) som mænd (16%), at det er svært at kontrollere deres forbrug af søde sager.

Synes du, at du spiser for meget slik/for mange søde sager?

Om undersøgelsen

1.126 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 20, 2011. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.