Gå tilbage
analyse@coop.dk

Asparges topper for anden gang i 10 år

I 2021 nåede salget af friske asparges index 130 sammenlignet med 2010. Farven på asparges har dog ændret sig - I dag er hver 10. hvid.

30 pct på 10 år

Selvom vi i dag spiser langt flere asparges end vi gjorde tilbage i 2010, er det faktisk ikke første gang siden da, at asparges har toppet. I 2014 nåede salget af både grønne og hvide asparges index 133 – tre procentpoint højere end i 2021. Salget faldt dog hurtigt igen, og nåede i 2018 ned på index 113.

De sidste 11 år har særligt budt på en stigende kærlighed til de hvide asparges. Her ligger salget i 2021 på index 199, hvilket er en fordobling. Det er altså de hvide asparges der driver stigningen, for isolerer man de grønne asparges ligger salget mere stabilt.

Salget af ferske asparges 2010 - 2021

Grafen viser salget af grønne og hvide ferske asparges. Tallene er indekseret med 2010 som indeks 100.

Salget af hvide, ferske asparges 2010 - 2021

Grafen viser salget af hvide, ferske asparges. Tallene er indekseret med 2010 som indeks 100.

Fra konserves til friske

Det klassiske tarteletfyld med høns og asparges, hvor de sidstnævnte oftest kommer fra glas eller dåse, er blevet mindre almindeligt i danskernes hjemmekøkkener. I hvert fald hvis man skal tro salgstallene. Modsat de ferske asparges er salget af konservesasparges – altså dem på glas eller dåse - nemlig gået nedad.

Sammenlignet med 2010 lå salget i 2021 på index 68 – et fald på 32 procent. Det primære fald skete fra 2010 til 2014, hvor det endte på index 66. Siden da har konserves-asparges ligget et sted mellem index 62 og 72, sammenlignet med 2010.

Salget af konservesasparges 2010 - 2021

Grafen viser salget af konservesasparges. Tallene er indekseret med 2010 som indeks 100.

Om undersøgelsen

Konklusionerne er baseret på salgstal fra Coops butikker fra januar 2010 til og med december 2021.