Danskerne elsker fastelavnsboller - særligt om søndagen. Og så køber vi fastelavnsboller både længe før og efter fastelavn.
Knap er krummerne fra nytårets kransekage børstet af bordet, før vi er klar til den næste kage i rækken: fastelavnsbollen. Salget starter og stiger voldsomt lige efter nytår og frem til den traditionsrige højtid, som falder i februar eller marts. I 2024 blev salget alene fra uge 1 til uge 2 fordoblet. I selve fastelavnsugen lå salget tæt på indeks 800 sammenlignet med uge 1.
Noget tyder på, at vi elsker fastelavnsboller så meget, at de er svære at lægge på hylden igen. I 2024 faldt fastelavn søndag i uge 6, men i uge 7 - altså efter fastelavn var overstået - solgte Coops butikker stadig tusindvis af fastelavnsboller. Salget var dog kun halvt så stort som i selve fastelavnsugen.
Hver dag er en god dag at spise fastelavnsboller på - men søndag er den dag på ugen, hvor andelen af kunder, der køber fastelavnsboller, er størst. Om søndagen tager 29 pct. flere kunder en fastelavnsbolle med hjem i forhold til en gennemsnitlig ugedag.
Kigger man på salgstallene for fastelavnsboller med fløde, er det bollen med cremefyld, flest foretrækker. På de øvrige pladser kommer bollen, der indeholder fløde, fastelavnsbollen med hindbær, den med svesker og som nummer fem fastelavnsbollen med hindbærflødeskum.
Konklusionerne er baseret på salgstal fra Coops butikker i 2024.