Gå tilbage
analyse@coop.dk

Sodavand: Light haler ind på sukker

Der sker store ændringer i danskernes sodavandsforbrug, hvor vi i stigende grad køber light. Måske du vil blive overrasket over, hvem der drikker mest sodavand i Danmark.

Mest sodavand blandt kvinder 35-54 år

På en helt almindelig dag i Danmark drikker mere end hver fjerde sodavand på et eller andet tidspunkt. Det viser et kig i Coops Mad-o-meter, der indeholder registrering af mere end to millioner måltider, dvs. hvad danskerne spiser og drikker. Data viser også, at den mest sodavandsdrikkende dansker er en kvinde i alderen 35-54 år. I denne aldersgruppe drikker næsten to ud af fem (38,5 procent) sodavand på en gennemsnitlig dag. Til sammenligning gælder det samme for hver fjerde (27,7 procent) mand i alderen 15-34 år.

Sodavand fordelt på alder og køn

Grafen viser, hvor mange kvinder og mænd fordelt på alder, der drikker sodavand i løbet af en helt gennemsnitlig dag i Danmark. I samtlige tre aldersgrupper er det mere udbredt blandt kvinder end mænd.

Mere light

Siden 2010 er salget af light-sodavand steget markant fra at udgøre 26 procent af det samlede salg i 2010 til 39 procent i 2021. Den sukkersødede sodavand er dog stadig den, der sælges mest af. Simultant med det øgede light-salg, er en anden tendens opstået i form af øko-sodavand.

Andel af samlet salg af sodavand fordelt på sukker og light

Om undersøgelsen

Du kan se mere om danskernes forbrug af sodavand i 2021 og årene op til i rapporten ’Coops Mad-o-meter 2021/22’. Du finder den her. Resultaterne om sodavand stammer fra salgstal fra Coops butikker og Coops Mad-o-meter.