Danskerne drikker mest juice til morgenmaden i weekenden. Forbruget er størst i byerne nord for København.
Byerne nord for København sidder tungt på førstepladsen, når det gælder juice til morgenmad. Her drikker man nemlig 28% mere juice i morgentimerne end den gennemsnitlige dansker. Mindst juice bliver der drukket i Nordjylland, hvor de drikker 9% mindre end landsgennemsnittet. På en helt almindelig dag drikker 13,7% af danskerne - svarende til cirka hver syvende - juice til morgenmaden.
Tallene i grafen er indekserede med 100 som landsgennemsnit.
Der bliver drukket markant mere morgenjuice i weekenden end resten af ugen. Knap hver femte dansker (18,3%) kaster sig over saften fra de pressede frugter på en søndag, mens det gælder cirka 12% på hverdage. Undersøgelsen viser også en sammenhæng mellem uddannelse og juice. Mens 16,8% af dem med en lang uddannelse drikker juice til morgenmad, gælder det samme for 11,5% af dem med en kort uddannelse.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.