Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Mest kål i Sønderjylland

Der bliver spist mest kål i Sønderjylland og blandt dem, der har rundet 55 år.

Oftest kål på aftenbordet i Sønderjylland

Det sted i Danmark, hvor der hyppigst kommer kål på aftenbordet, er Sønderjylland. Her spiser de 13% mere kål til aftensmad end den gennemsnitlige dansker. Mindst kål bliver der spist i København, hvor indtaget ligger 15% under landsgennemsnittet.

Kål til aftensmad i regionerne

Tallene er indekserede med 100 som landsgennemsnit.

55+ spiser dobbelt så meget kål som yngre

Der er markant forskel på, hvor meget kål danskerne spiser på tværs af aldersgrupper. De 55-74-årige spiser dobbelt så meget kål som de 15-34-årige. På en helt almindelig dag får cirka én ud af 11 over 55 år kål til aftensmad.

Se mere om danskernes madvaner i aftentimerne i undersøgelserne her.

Kål til aftensmad og alder

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.