Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Mest kål i Sønderjylland

Der bliver spist mest kål i Sønderjylland og særligt ældre sætter pris på spisen.

Oftest kål på aftenbordet i Sønderjylland

Det sted i Danmark, hvor der hyppigst kommer kål på aftenbordet, er Sønderjylland. Mindst kål bliver der spist i København, hvor indtaget ligger 19% under landsgennemsnittet.

Kål til aftensmad i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at sønderjyderne spiser 15% mere kål til aftensmad end den gennemsnitlige dansker, mens en københavner spiser 19% mindre.

Ældre spiser dobbelt så meget kål som yngre

Der er markant forskel på, hvor meget kål danskerne spiser på tværs af aldersgruppe. De 55-74-årige spiser mere end dobbelt så meget kål som de 15-34-årige.

Kål til aftensmad og alder

I gruppen af 55-74-årige sætter én ud af 10 kål på aftenbordet på en tilfældig aften.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.