Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

4 gange mere bacon søndag

Der bliver spist mest bacon til morgenmaden i Københavnsområdet. Det er særligt mænd, der sætter pris på det salte kød i morgentimerne. Og så er det en udpræget weekendspise.

Mest bacon nord for København

Nord for København ryger der 44% mere bacon på morgenbordet end gennemsnitligt i Danmark. Mindst begejstrede for det sprødstegte grisekød er de tilsyneladende i Vestjylland, hvor de får 25% mindre bacon. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af 90 bacon til morgenmad. 

Bacon om morgenen fordelt på regioner

Tallene er indekserede og viser, at der nord for København bliver spist 44% mere bacon til morgenmad i forhold til landsgennemsnittet. I Vestjylland ligger forbruget 25% under landsgennemsnittet.

Mest bacon blandt mænd og på søndage

Næsten fire gange så mange spiser bacon søndag som mandag og tirsdag, hvor forbruget er lavest. Bacon på ugedage ligner til forveksling forbruget af æg til morgenmad bortset fra, at flere spiser æg end bacon. Og så viser undersøgelsen, at for hver gang tre kvinder spiser bacon til morgenmad, gør fire mænd det samme.

Bacon om morgenen fordelt på ugedage

Næsten fire gange så meget bacon ryger der på tallerkenerne søndag morgen i forhold til mandag og tirsdag. Cirka én ud af 45 spiser bacon til morgenmaden søndag.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.