Gå tilbage
analyse@coop.dk

Mest bacon til morgenmad i weekenden

Der bliver spist mest bacon til morgenmaden i Københavnsområdet. Og så er det salte kød en udpræget weekendspise.

Mest bacon nord for København

Nord for København ryger der 38% mere bacon på morgenbordet end gennemsnitligt i Danmark. Mindst begejstrede for det sprødstegte grisekød er de tilsyneladende i Vestjylland, hvor de får 16% mindre bacon. På en gennemsnitlig dag spiser cirka én ud af 90 bacon til morgenmad. 

Bacon om morgenen fordelt på regioner

Tallene er indekserede og viser, at der nord for København bliver spist 38% mere bacon til morgenmad i forhold til landsgennemsnittet, som er 100. I Vestjylland, hvor der bliver spist mindst, ligger forbruget 16% under landsgennemsnittet.

Mest bacon på søndage

Tre gange så mange spiser bacon søndag som tirsdag og onsdag, hvor forbruget er lavest. Bacon på ugedage ligner til forveksling forbruget af æg til morgenmad bortset fra, at flere spiser æg end bacon.

Bacon om morgenen fordelt på ugedage

Tre gange så meget bacon ryger der på tallerkenerne søndag morgen i forhold til tirsdag og onsdag. Cirka én ud af 45 spiser bacon til morgenmaden søndag.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.