Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

57% mere medister på Fyn

Der bliver spist markant mere medister på Fyn end i resten af landet. Mest populær er spisen blandt dem, der har rundet 55 år.

Tre gange mere medister på Fyn som i København

På Fyn spiser de medister 57% mere end den gennemsnitlige dansker og tre gange mere end de gør i København. Vest-, Nord- og Sydjylland ligger også pænt over landsgennemsnittet og på Sjælland stikker Nordsjælland af fra de øvrige regioner. Undersøgelsen viser også, at medister er mere populært blandt dem, der har rundet 55 år. På en vilkårlig aften bliver der serveret medister på fem ud af 300 tallerkener hos de 55-74-årige. Det tal er kun det halve blandt de 15-34-årige. 

Medister til aftensmad i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at der på Fyn bliver spist 57% mere medister end på landsgennemsnit.

Medister er hverdagsmad

Medisterpølser bliver typisk serveret til aftensmad på hverdage. På en vilkårlig mandag bliver der for eksempel spist næste 50% mere medisterpølse end på en søndag. December er den måned, hvor indtaget af medisterpølse topper.

Medister til aftensmad fordelt på ugedage

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.