Gå tilbage
analyse@coop.dk

Dobbelt så mange bobler i København

Ingen kan nå københavnerne, når det gælder indtaget af mousserende vine. Særligt kvinder sætter pris på et glas bobler.

Bobler i København og blandt kvinder

Københavnerne er særligt glade for mousserende vine og nyder næsten dobbelt så mange bobler som landsgennemsnittet. Nordjyderne holder lidt igen med og drikker halvt så meget mousserende som landsgennemsnittet. Gladest for bobler er kvinderne, som drikker en halv gang mere mousserende vin end mænd.

Mousserende vine i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at københavnerne drikker 48% mere mousserende vin end den gennemsnitlige dansker og mere end tre gange så meget som f.eks. nordjyderne.

Godt nytår!

Forbruget af de mousserende vine har udsving i løbet af året. Således topper indtaget, når danskerne tager afsked med et år og siger velkommen til et nyt. Men der bliver også drukket markant flere bobler i de varme sommermåneder.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.