Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Kvinder og københavnere elsker smoothies

Smoothie til morgenmad er størst i og nord for hovedstaden. Og så får kvinder dobbelt så ofte som mænd smoothie til morgenmad.

Dobbelt så meget smoothie i København som i Nordjylland

For hver gang en nordjyde snupper en smoothie til morgenmad, gør mere end to københavnere det sammme. Generelt er smoothie om morgenen mest noget for dem, der bor på Sjælland. På en gennemsnitlig dag spiser/drikker én ud af 90 smoothie til morgenmad.

Smoothie til morgenmad og regioner

Tallene er indekserede og viser, at københavnerne får 46% mere smoothie til morgenmad end den gennemsnitlige dansker.

Kvinder mere til smoothie end mænd

Kvinder spiser mere end dobbelt så ofte som mænd smoothie til morgenmad. Mens én ud af 142 mænd får smoothie til morgenmad på en gennemsnitlig dag, gør én ud af 62 kvinder det samme. Undersøgelsen viser også en klar sammenhæng mellem smoothie til morgenmad og alder, hvor de unge næsten dobbelt så ofte som dem, der har rundet 55 år, får smoothie i morgentimerne.

Smoothie til morgenmad og køn

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.