Gå tilbage
analyse@coop.dk

Kvinder og københavnere elsker smoothies

Smoothie til morgenmad er størst i og nord for hovedstaden. Og så får kvinder dobbelt så ofte som mænd smoothie til morgenmad.

Dobbelt så meget smoothie i København som i Nordjylland

I København drikker de 43% mere smoothie til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. I Nordjylland drikker de 24% mindre. Generelt er smoothie om morgenen mest for dem, der bor på Sjælland. På en gennemsnitlig dag drikker cirka én ud af 90 smoothie til morgenmad (1,1%). Ser man på smoothie hele dagen, gælder det 1,8%.

Smoothie til morgenmad og regioner

Tallene er indekserede og viser, at københavnerne får 43% mere smoothie til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. Landsgennemsnittet er 100.

Kvinder mere til smoothie end mænd

Kvinder (1,5%) spiser mere end dobbelt så ofte som mænd (0,7%) smoothie til morgenmad. Undersøgelsen viser også en klar sammenhæng mellem smoothie til morgenmad og alder, hvor de 15-54-årige dobbelt så ofte som dem, der har rundet 55 år, får smoothie i morgentimerne.

Smoothie til morgenmad og køn

Du kan se meget mere om danskernes morgenmadsvaner i undersøgelserne her

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.