Der bliver spist mere ost efter aftensmaden vest for Storebælt. Og så følges lysten til ost og vægten ad.
Der bliver spist markant mere ost efter aftensmaden i Jylland og på Fyn. Vestjyderne spiser 28% mere ost efter aftensmaden end den gennemsnitlige dansker. På en gennemsnitlig aften spiser cirka én ud af 28 danskere ost efter aftensmaden.
Tallene i grafen er indekserede med 100 som landsgennemsnit.
Der er markant flere blandt de overvægtige og fede, der spiser ost mellem aftensmaden og sengetid, end blandt de normalvægtige (målt på BMI). Blandt dem med en BMI på over 40 spiser 5% ost efter aftensmaden. Det samme gør 3% af de normalvægtige.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.