Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

3 ud af fem kan lige selleri - men mange spiser det sjældent

Mere end hver fjerde dansker spiser aldrig knoldselleri, som er en udpræget vinterspise.

Mange kan lide knoldselleri - men få spiser det

Danskerne er delte i deres opfattelse af, om knoldselleri er velsmagende eller ej. Et flertal kan godt lide knoldselleri (60%), mens hver fjerde (27%) ikke bryder sig om smagen. 6% af danskerne får knoldselleri ugentligt, mens majoriteten svarer, at de får knoldselleri sjældnere end en gang om måneden.

Hvor ofte bruger du/husstanden knoldselleri i den mad, du/I selv tilbereder?

Mest knoldselleri i Østjylland

Et kig i Coops Mad-O-meter viser, at selleri (både knold- og bladselleri) oftest er at finde på aftenbordet i Østjylland og Nordsjælland. De danskere, der har mindst appetit på selleri til aftensmad, er sjællænderne og sydjyderne.

Selleri i regionerne

Selleri i sæson

Selleri er en vintergrøntsag, som danskernes forbrug af svinger med flere hundrede procent hen over året. Mest populær er den om vinteren omkring januar, mens dens popularitet bunder midt på året i sommermånederne.

Salget af selleri i Coops butikker

Om undersøgelsen

1.010 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 51, 2012. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 15-74 år. Data om danskernes spisevaner stammer fra Coops Mad-O-meter, mens salgstal stammer fra Coops butikker.