Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Mest aftenost vest for Storebælt

Der bliver spist mere ost efter aftensmaden vest for Storebælt og på hverdage. Og så følges lysten til ost og vægten ad.

Mest ost i Jylland og på Fyn

Der bliver spist markant mere ost efter aftensmaden i Jylland og på Fyn. Vestjyderne er rekordindehavere, mens de i og omkring København holder lidt igen. På en gennemsnitlig aften spiser cirka én ud af 26 ost efter aftensmaden.

Ost efter aftensmaden fordelt på regioner

Vestjyderne spiser 28% mere ost inden sengetid end den gennemsnitlige dansker. Mindst ost spiser de i København, hvor forbruget ligger 29% under landsgennemsnittet.

Mere aftenost blandt de overvægtige

Der er markant flere blandt de overvægtige og fede, der spiser ost mellem aftensmaden og sengetid, end blandt de normalvægtige (målt på BMI). De fede spiser næsten dobbelt så meget ost i aftentimerne som de normalvægtige, mens de overvægtige spiser knap en tredjedel mere end de normalvægtige.

Ost efter aftensmaden krydset med BMI

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.