Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Flest ostemadder til morgenmaden i weekenden

De unge spiser markant mindre ost til morgenmad. Mest ost spiser vi i weekenden, men opvarmningen starter fredag.

Mest ost til weekendmorgenmaden

På en helt almindelig dag spiser 30,8% af danskerne ost til morgenmad, kvinder en anelse mere (32,3%) end mænd (29,2%). Der bliver spist markant mere ost lørdag og søndag morgen end resten af ugens dage. Fredag adskiller sig fra de øvrige hverdage ved at forbruget kravler over 30%.

Ost til morgenmad i løbet af ugen

Mest ost blandt 55+

Der er store forskelle at spore blandt aldersgrupperne, hvor de 55-74-årige (44,1%) spiser mere end dobbelt så meget ost som de 15-34-årige (18,9%). 30% af de 35-54-årige spiser ost til morgenmad en helt almindelig dag. Over hele landet spiser vi ost til morgenmad: Mest i region Sjælland og øerne, og mindst i København, som ligger 13% under landsgennemsnittet.

Se mere om danskernes ostevaner her

Ost til morgenmad fordelt på regioner

Tallene i grafen er indekserede med 100 som landsgennemsnit.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.