Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Rundstyk-grænsen går ved Storebælt

Danmark er splittet i to, når det gælder rundstykker. Skillelinjen går lige gennem Storebæltsbroen. Og så er rundstykker udpræget weekendmad.

Danmark har en rundstyk-grænse

Storebælt skiller danskerne, når det handler om rundstykker. Fynboer og jyder spiser langt flere rundstykker end sjællænderne. For eksempel spiser kun 3,8% af københavnerne rundstykker til morgenmad på en gennemsnitlig dag. Det samme gør 13,3% af sønderjyderne.

Rundstykker til morgenmad i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at sønderjyderne spiser 54% flere rundstykker til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. Københavnerne ligger 57% under landsgennemsnittet.

Rundstykker rimer på weekend

Rundstykker er en weekendspise. En søndag morgen spiser 15,2% af danskerne rundstykker, mens det samme gælder for 5% på en tirsdag. Undersøgelsen viser også, at det særligt er den ældre generation, der kaster sig over rundstykker til morgenmad.

Rundstykker til morgenmad på ugedage

Lørdag og søndag står i rundstykkets tegn. Søndag bliver der spist tre gange så mange rundstykker som tirsdag.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.