Spareribs til aftensmad er størst i Vestjylland, blandt børnefamilier og på lørdage.
Der bliver spist 37% flere spareribs til aftensmad i Vestjylland, mens københavnerne spiser 48% mindre end gennemsnittet. Det er tilsyneladende mad, som særligt jyder og fynboere samt nordsjællændere sætter pris på. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af 200 spareribs til aftensmad i Danmark.
Tallene i grafen er indekserede med 100 som landsgennemsnit.
Vi spiser en halv gang flere spareribs lørdag sammenlignet med mandag til onsdag. Undersøgelsen viser også, at forbruget af spareribs er en halv gang større i familier med hjemmeboende børn (0,6%) end i familier uden (0,4%).
Lørdag får én ud af 167 spareribs til aftensmad. Det samme gør én ud af 250 mandag.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.