Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Mest pasta i børnefamilier og på hverdage

Der bliver spist mest pasta til aftensmad i de større byer. Børn i huset betyder 40% mere pasta.

Én ud af ni spiser pasta til aftensmad

Københavnerne spiser 15% mere pasta end den gennemsnitlige dansker, mens der i region Sjælland og øerne bliver spist 12% mindre pasta end på landsplan. På en gennemsnitlig dag spiser hver niende dansker pasta til aftensmad.

Pasta til aftensmad i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at der bliver spist markant mere pasta i og omkring de to største byer i Danmark.

Mere pasta blandt de unge og børnefamilier

Alder er afgørende for, hvor ofte der kommer pasta på middagstallerkenen. På en gennemsnitlig dag får hver syvende i alderen 15-34 år pasta. Det samme gælder for hver ottende i alderen 35-54 år og hver 16., der har rundet 55 år. Undersøgelsen viser også, at der bliver spist mere end 40% mere pasta i de husstande, hvor der bor børn, end i husstande uden børn.

Pasta til aftensmad fordelt på aldersgrupper

Pasta er hverdagsmad

Vi spiser næsten en halv gang mere pasta tirsdag aften end lørdag. Generelt ryger det mere pasta på tallerkenerne mandag til torsdag end fredag til søndag.

Pasta til aftensmad på ugens dage

Pasta er i høj grad en hverdagsspise. Lørdag bliver der spist næsten 50% mindre pasta end onsdag.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.