Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Én ud af ni får yoghurt til morgenmad

Vi spiser mest yoghurt til morgenmad på hverdage. Det er mest for dem, der bor på Sjælland, og så har kvinder mest fidus til de syrnede mælkeprodukter.

Mest yoghurt på Sjælland

De spiser 28% mere yoghurt til morgenmad nord for København end den gennemsnitlige dansker. Mindst yoghurt ryger der i tallerkenerne i morgentimerne i Jylland og på Fyn. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af ni yoghurt, kvinder cirka 20% mere end mænd.

Yoghurt i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at der i Nordjylland bliver spist 18% mindre yoghurt til morgenmad end landsgennemsnittet.

Yoghurt på hverdagsmorgener

Der bliver spist markant mere yoghurt til morgenmad på hverdage end lørdag og søndag. I runde tal spiser én ud af otte yoghurt på hverdage, mens én ud af ti gør det samme i weekenden. Undersøgelsen viser også, at der er en sammenhæng mellem uddannelsesniveau og yoghurt til morgenmad, idet dem med en lang uddannelse spiser mere end 40% mere yoghurt end dem med en kort uddannelse.

Yoghurt på ugedage

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.