Gå tilbage
analyse@coop.dk

Hver fjerde bekymret for miljøet

Mange føler ikke, at det gør nogen forskel for miljøet, hvilke varer de lægger i indkøbsvognen. Mere end hver fjerde er meget bekymret for miljøproblemer.

Vi bekymrer os om miljøet

Mere end hver fjerde dansker (30%) er i høj eller meget høj grad bekymrede for miljøproblemer som klimaforandringer, forurening af drikkevand og lignende. Næsten halvdelen er det i nogen grad. Men kan vi stille noget op som forbrugere? Det mener én ud af fire (27%) i mindre grad eller slet ikke. Én ud af fem ser anderledes positivt på det spørgsmål, og svarer, at det kan vi i høj eller meget høj grad.

I hvilken grad er du bekymret for miljøproblemer (klimaforandringer, forurening af drikkevand m.v.)?

Miljømærkerne har ikke sat sig helt fast endnu

Knap hver fjerde (23%) går i høj eller meget høj grad efter miljømærkede varer, når de køber ind. Hver sjette (15%) gør det slet ikke, mens mere end hver fjerde (29%) gør det i mindre grad.

I hvilken grad går du efter miljømærkede varer, som f.eks. svanemærkede eller økologimærkede varer, når du handler dagligvarer?

Om undersøgelsen

1.078 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 6, 2011. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.