Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Én ud af tre bager mindst hver 14. dag

Kvinder er mere begejstrede for at bage end mænd, som til gengæld i større omfang tyer til brødblandinger. Mest udbredt er hjemmebag i familier med børn.

Kvinder og børnefamilier bager mest

Én ud af tre danskere bager brød, boller eller lignende hver 14. dag eller oftere, mens hver femte aldrig bager. Kvinder bager oftere end mænd. De fleste, der bager brød og boller, gør det, fordi de synes, det er sjovt eller hyggeligt. Mange bruger også den ekstra tid i køkkenet, fordi de synes, hjemmebag smager bedre. Få gør det til gengæld for at spare penge.

Hvor ofte bager du brød, boller og lignende (ikke kage)?

Knap halvdelen af børnefamilier bager mindst hver 14. dag

Begejstringen for hjemmebag er særlig stor i hjem med børn, for her bager næsten halvdelen brød eller boller mindst hver 14. dag. Det samme gælder kun i hvert fjerde hjem uden hjemmeboende børn.

Hvor ofte bager du brød, boller og lignende (ikke kage)?

Udbredt med økomel

Af dem, der bager, svarer mere end én ud af fire (29%), at de som regel bruger økologisk mel, når de bager brød og boller. Det gælder særligt blandt de højtuddannede, hvor dobbelt så mange bager økologisk som blandt de kortuddannede.

De fleste bager fra bunden

Mere end to ud af fem af dem, der bager, bruger aldrig en brødblanding, hvor de kun skal tilsætte vand og gær. Cirka hver sjette (17%) gør det hver eller hver anden gang. Særligt mænd er fans af brødblanding, som de markant oftere tyer til end kvinder.

Når du bager brød, hvor ofte bruger du brødblanding, hvor du kun skal tilsætte f.eks. vand og gær?

Om undersøgelsen

1.009 deltog i undersøgelsen, der senest blev gennemført i uge 23, 2013. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.