Gå tilbage
analyse@coop.dk

3 ud af 5 bruger miljømærket vaskemiddel

De unge er mere tilbøjelige til at vaske ved 30 grader, mens de til gengæld i højere grad doserer vaskemidlet på øjemål. Og så læser de fleste af os vaskeanvisningen, men det kniber med at forstå den.

59% bruger miljømærket vaskemiddel

Når vi køber vaskemiddel, er det særlig vigtigt, at det er allergivenligt, miljømærket og effektivt. Dernæst kommer prisen. Tre ud af fem (59%) svarer i undersøgelsen, at de bruger vaskemiddel, der er mærket med et eller begge miljømærker (Blomsten og Svanen), mens 19% ikke ved det. Skyllemiddel – det tilsætter næsten hver fjerde (23%) hver gang, de vasker, mens 47% aldrig bruger det.

Hvad er vigtigst, når du vælger vaskemiddel?

Deltagerne har haft mulighed for at markere flere svarmuligheder, og derfor summerer tallene til mere end 100.

Unge måler med øjet

Knap syv ud af ti (69%) afmåler vaskemiddel med målebæger, vaskebold eller lignende, mens mere en én ud af fire (29%) gør det på øjemål. Cirka hver anden på 31 år eller yngre bruger øjemål. Det samme gør én ud af tre i alderen 32-58 år, mens én ud af fem på 59 år eller ældre gør det samme.

Vi læser vaskeanvisningen, men forstår den ikke helt

Mere end hver anden (58%) læser altid vaskeanvisningen, før de vasker et stykke tøj første gang. Der er en klar tendens til, at flere ældre end unge læser i tøjet. Selvom de fleste af os læser anvisningen, forstår vi den forskelligt. Mere end hver anden (54%) tror fejlagtigt, at den angivne temperatur er et udtryk for den anbefalede vasketemperatur. To ud af fem (43%) ved, at vaskeanvisningen angiver maximumtemperaturen.

Om undersøgelsen

1.000 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 8, 2014. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.