Gå tilbage
analyse@coop.dk

Børnefamilier: Manglende tid årsag til fastfood

Få forældre oplever deres børns brug af fastfood som et problem. Når vi vælger den hurtige mad til, er det fordi vi mangler tid. Og så er børnefamiliernes fastfood-favorit uden sammenligning pizzaen.

Få forældre oplever fastfood som et problem

Knap én ud af fire forældre (24%) svarer, at de får fastfood derhjemme minimum én dag om ugen. Og det er kun få forældre, der oplever børnenes fastfoodforbrug som et problem. 69% synes, at forbruget er passende, mens 18% svarer, at deres barn kunne spise mere fastfood uden det ville gøre noget.

Hvor ofte får I fastfood derhjemme?

Fastfood vælges til, fordi vi mangler tid

I familier med skolebørn er fastfood ikke et særligt hverdags- eller weekendfænomen. Når fastfood vælges til, er det sjældent fordi det skal være hyggeligt eller ekstra lækkert. Langt de fleste tyr til fastfood, fordi de ikke har tid til selv at lave mad og fordi det bare skal gå hurtigt. Det er sjældent en sund fornøjelse, når familien spiser fastfood. Hver anden forælder siger, at det seneste fastfoodmåltid var usundt.

Tænk på den seneste gang, I fik fastfood. Hvorfor besluttede I at købe fastfood?

Fastfood rimer bedst på pizza

Børnene har ifølge forældrene i høj grad indflydelse på, hvilken slags fastfood familien ender med at købe, og den absolutte fastfoodfavorit er pizzaen. Skulle børnene få valget, mener de fleste forældre, at de ville vælge den hjemmelavede burger frem for den udefra. Lidt anderledes ser det ud med pizzaen, som halvdelen mener, ungerne helst vil have udefra, mens den anden halvdel mener, at børnene ville foretrække den hjemmelavede. 48% af forældrene er enten enige eller meget enige i, at deres barn går op i at spise sundt.

Hvilke af disse fastfood typer vælger I oftest?

Deltagerne har i undersøgelsen haft mulighed for at markere flere svarmuligheder, og derfor summerer grafen til mere end 100.

Om undersøgelsen

663 forældre med børn i alderen 6-16 år fra hele landet har deltaget i undersøgelsen, der er gennemført i uge 39 og 40 i 2014.