Tilbage til analyseoversigten

Københavnerne er til bobler

11. november 2013
De mousserende vine er populærere i hovedstaden, lysten til boblerne forsvinder jo længere væk fra København man befinder sig. Særligt er det kvinder og højtuddannet som er dem, der oftest hiver propperne af sprudlende flasker.

Københavnerne er til bobler

I København er man glade for boblerne og nyder næsten dobbelt så mange bobler som landsgennemsnittet. Nordjyderne holder lidt igen med boblerne og drikker halvt så lidt bobler som landsgennemsnittet.

Københavnerne er vilde med boblerne (tallene er indekseret).

Uddannet boble-entusiaster

Uddannelsesniveauet og forbruget af de mousserende dråber følges ad. Blandt de højt uddannet er forbruget af boblerne størst. De højtuddannede danskere drikker præcist dobbelt så meget af de mousserende vine end de lavtuddannede danskere.

Forbruget af bobler stiger med uddannelsen (mellem-uddannede er indeks 100).

Bobler til kvinderne

De danske kvinder er gladest for bobler og drikker en halv gang så meget af mousserende dråber end de danske mænd.

De mouserende vine foretrækkes af kvinderne (tallene er indekseret).

Godt nytår

Traditionen tro skal der ligges bobler på køl til nytårsaften. Forbruget af flaskerne med det sprudlende indhold stiger markant omkring fejringen af årsskiftet. Forbruget af de mousserende vine stiger dog også i de varme sommermåneder.
  • Vidste du, at:

    Mousserende vin er en alkoholisk drik, fremstillet ved sekundær fermentering af hvidvin, hvorved der dannes kulsyre. Den mest kendte mousserende vin type er den franske champagne, navngivet efter det franske distrikt Champagne.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres og som p.t. indeholder mere end 300.000 måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi, og resultaterne kan betragtes som repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.