Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
Lars.Aarup@coop.dk

Rundstyk-grænsen går ved Storebælt

Danmark er splittet i to, når det gælder rundstykker. Skillelinjen går lige gennem Storebæltsbroen. Og så er rundstykker udpræget weekendmad.

Danmark har en rundstyk-grænse

Storebælt skiller danskerne, når det handler om rundstykker. Fynboer og jyder spiser langt flere rundstykker end sjællænderne. I Sønderjylland for eksempel spiser de 50% flere rundstykker end den gennemsnitlige dansker, mens københavnerne spiser 55% færre. På en helt gennemsnitlig dag får 8,2% af danskerne rundstykker til morgenmad.

Rundstykker til morgenmad i regionerne

Tallene er indekserede med 100 som landsgennemsnit.

Rundstykker rimer på weekend

Rundstykker er en weekendspise. En søndag morgen spiser 14,7% af danskerne rundstykker, mens det samme gælder for 4,8% på en almindelig tirsdag eller onsdag. Undersøgelsen viser også, at det særligt er den ældre generation, der kaster sig over rundstykker til morgenmad. På en gennemsnitlig dag spiser 6,6% 15-34-årige rundstykker til morgenmad. Det samme gælder for 8,8% af de 35-54-årige og 9% af de 55-74-årige.

Rundstykker til morgenmad på ugedage

Lørdag og søndag står i rundstykkets tegn. Søndag bliver der spist tre gange så mange rundstykker som tirsdag og onsdag.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.