Gå tilbage
analyse@coop.dk

Sådan ser julen 2018 ud

Få et overblik over, hvad der kommer på tallerknerne den 24. december landet over. Og om julemanden kommer på besøg.

3 ud af 4 får and

Blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% får flæskesteg, mens mere beskedne 6% spiser gås. Til kødet hører kartofler og tilsyneladende flere slags: 85% svarer, at de spiser brune kartofler juleaften, 86% spiser hvide. Og så får mere end hver anden (52%) kartoffelchips.  

Hvad spiser I af kød juleaften?

Rødvin til julemaden

Til julemiddagen hører rødvin, svarer 2 ud af 3 (66%). Kun 14% drikker hvidvin, mens 14% får øl. Mens øllen ikke er i høj kurs den 24., svarer 58% til gengæld, at de drikker øl til julefrokosten. Det gør øl til den mest populære julefrokostdrik.

Hvad drikker du til aftensmaden juleaften? Gerne flere svar.

Risalamande med varm sauce

88% af dem, der fejrer juleaften, spiser risalamande juleaften, 10% gør ikke. Af dem, der spiser risalamande, får 75% varm kirsebærsauce på, 18% vælger den kolde, mens 7% ikke spiser kirsebærsauce. Fortsat i den søde afdeling viser undersøgelsen, at 50% selv laver konfekt i julen mens 56% julebager.

Julegaver og julemænd

Tre ud af fire (76%) af dem, der holder jul, danser om juletræet den 24., mens 15% får besøg af julemanden. De fleste af os pakker selv gaverne ind - kvinder mere end mænd. Grafen nedenfor viser, hvor mange vi skal holde juleaften med i 2018:

Hvor mange mennesker skal du holde juleaften sammen med i år?

Om undersøgelsen

1.010 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i oktober 2018. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.