Vi spiser 46% flere brugers til aftensmad i dag end for ti år siden. Søndag er den største burgerdag.
Burgeren til aftensmad stiger i popularitet år for år. Fra 2009 og frem til i dag er der sket en stigning på intet mindre end 46%.
Danskerne spiser 31% flere burgere søndag som på en gennemsnitlig dag. Mere sjældent er det med burger til aftensmad først på ugen. Det er uden sammenligning de 15-34-årige, der er mest begejstrede. De spiser tre gange så mange burgers som dem, der har rundet 55 år. På en helt gennemsnitlig dag spiser 3,5% af danskerne burger til aftensmad. Det svarer til cirka én ud af 28.
Burgers til aftensmad er populært over hele Danmark, hvor Østjylland, København Nord og Fyn dog ligger lidt over gennemsnittet. Bevæger man sig udenfor Hovedstadsområdet, falder indtaget af burgers til aftensmad, ligesom sønderjyderne holder mere igen end de øvrige jyder.
Undersøgelsen viser, at danskere med en BMI over 30 og især en BMI over 40 markant oftere spiser burger til aftensmad end de øvrige BMI-grupper. For gruppen med en BMI på 40 eller derover gælder, at de spiser 26% flere burgers end den gennemsnitlige dansker, mens dem med en BMI på mellem 18,5 og 25 (normalvægtig) spiser 3% færre.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.