Når kulden kommer, ryger der mere suppe på menuen. Det samme ovenpå nytår. Og så er suppe en hverdagsspise.
Oktober er den største suppe-måned, skarpt efterfulgt af januar. Et kig i Coops Mad-O-meter viser, at danskernes forbrug af suppe er særdeles forudsigeligt. Når kulden rammer os i oktober, og når julesulen hænger os ud af halsen ved årsskiftet, så skal der suppe på bordet.
Undersøgelsen viser også, at lysten til suppe er størst først på ugen, mens fredag og lørdag er de dage, hvor færrest spiser suppe. På en helt gennemsnitlig dag i Danmark spiser 5% suppe til et eller flere måltider – majoriteten til aftensmad.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.