Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Leverpostejen slår alt

Leverpostejen er den ubestridte konge, når det gælder frokostpålæg. Se pålæggets top ti her.

Pålæggets top ti

Coop Analyse har set nærmere på de frokostmåltider, hvor der indgår rugbrød. Fra 2009 og frem til i dag har 27%, der har spist rugbrød til frokost, også spist leverpostej. Det placerer leverpostejen på den absolutte førsteplads over danskernes favoritpålæg. På anden og tredjepladsen kommer henholdsvis ost og æg. Kendetegnende for top ti over pålæg er, at det alt sammen stammer fra dyreriget.

Se mere om de danske rugbrødsvaner i analyserne her

Top ti pålæg spist sammen med rugbrød til frokost

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.