Gå tilbage
analyse@coop.dk

Salget af energidrikke eksploderer

Danskerne er i stigende grad begyndt at drikke energidrikke. Salget nærmer sig en syvdobling siden 2010.

Næsten syv gange så meget energidrik på 13 år

Energidrik bare stiger i popularitet – og særligt efter 2019 er der sket en stigning i salget. I 2023 blev der solgt knap syv gange så mange dåser og flasker med energidrik som i 2010 og den søde, opkvikkende driks popularitet ser ikke ud til at være aftagende lige foreløbig.

Salget af energidrikke 2010 - 2023

Tallene er indekseret med 2010 som indeks 100.

Unge kvinder er de primære forbrugere af energidrik

Der er stor forskel på, hvor glade danskerne er for energidrikkene, og her spiller køn, alder og geografi ind.

Unge kvinder er storforbrugere af energidrikke sammenlignet med den gennemsnitlige dansker. Kvinder under 35 år har et forbrug af energidrik, som er tre gange så stort som gennemsnittet - og ni gange så stort som blandt kvinder, der er fyldt 55 år. Mænd under 35 drikker 33% mere energidrik end gennemsnittet.

Rejser du rundt i landet, er der større sandsynlighed for at du finder en energidrik vest for København, end nord for. Flest energidrikke skyller de nemlig ned på den københavnske vestegn, hvor Vestjylland, Fyn og Nordsjælland drikker færrest. I København, Sønderjylland, Østjylland og på Sjælland og øerne er de helt gennemsnitlige, når det kommer til energidrikke.

Forbruget af energidrik fordelt på køn og alder

Forbruget er indekseret op mod gennemsnittet.

Energidrik i regionerne
Energidrik i regionerne

Kortet viser, hvor ofte der bliver drukket energidrikke i de enkelte regioner sammenlignet med gennemsnittet. I de lyse regioner bliver der drukket færre energidrikke, mens der drikkes flere i de mørke regioner.

Om undersøgelsen

Konklusionerne er baseret på salgstal fra Coops butikker fra januar 2010 til og med december 2023. Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der p.t. indeholder mere end 2 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.