Danskernes appetit på skyr til morgenmad stiger med stor hast. Mest i København og Nordsjælland og særligt blandt dem med længere uddannelse.
Danskernes forbrug af skyr til morgenmad er steget meget kraftigt i de senere år. Sammenligner man marts måned igennem de seneste fire år, er der tale om intet mindre end en tidobling. I 2009 spiste cirka 3 ud af 10.000 danskere skyr til morgenmad på en vilkårlig dag. I 2012 var det tal steget til cirka 3 ud af 1000.
Det er især i købenshavnområdet, der bliver spist skyr til morgenmad. Københavnerne spiser i gennemsnit en halv gang så meget skyr til morgenmad som gennemsnitsdanskeren. Vestjyderne har mindst appetit på skyr. Deres forbrug af den islandske yoghurt er under halvdelen af gennemsnittet.
Tallene i grafen er indekserede og viser, at københavnerne spiser 54% mere skyr end den gennemsnitlige dansker.
Undersøgelsen viser også, at danskere med en lang uddannelse spiser cirka tre gange så meget skyr som de danskere, der har en kort uddannelse.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.