Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Forbruget af skyr i eksplosiv vækst

Danskernes appetit på skyr til morgenmad stiger med stor hast. Mest i København og Nordsjælland og særligt blandt dem med længere uddannelse.

Forbruget af skyr mangedoblet på få år

Danskernes forbrug af skyr til morgenmad er steget meget kraftigt i de senere år. Sammenligner man marts måned igennem de seneste fire år, er der tale om intet mindre end en tidobling. I 2009 spiste cirka 3 ud af 10.000 danskere skyr til morgenmad på en vilkårlig dag. I 2012 var det tal steget til cirka 3 ud af 1000.

Københavnere og nordsjællændere spiser mest skyr

Det er især i købenshavnområdet, der bliver spist skyr til morgenmad. Københavnerne spiser i gennemsnit en halv gang så meget skyr til morgenmad som gennemsnitsdanskeren. Vestjyderne har mindst appetit på skyr. Deres forbrug af den islandske yoghurt er under halvdelen af gennemsnittet.

Skyr til morgenmad i regionerne

Tallene i grafen er indekserede og viser, at københavnerne spiser 54% mere skyr end den gennemsnitlige dansker.

Særligt de højtuddannede er til islandske yoghurt

Undersøgelsen viser også, at danskere med en lang uddannelse spiser cirka tre gange så meget skyr som de danskere, der har en kort uddannelse.

Skyr om morgenen fordelt på uddannelse

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.