Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Tre gange så mange æg i weekenden

Næsten tre gange så mange spiser æg til morgenmad i weekenden, især i og omkring København. Og så skal morgenægget helst serveres blødkogt.

Mest morgenæg i og nord for hovedstaden

Ingen når københavnerne og særligt dem, der bor nord for hovedstaden, når det gælder æg til morgenmad. Nord for København sætter man 38% mere æg til livs under morgenmaden end den gennemsnitlige dansker, mens københavnerne ligger 22% over gennemsnittet. Nordjyderne deler ikke i samme grad ægge-begejstringen og serverer 14% færre æg. Det gør region Nordjylland til den region i Danmark, hvor der spises færrest æg under dagens første måltid. Gennemsnitligt spiser 6% æg på en helt almindelig dag. Du kan se udviklingen i salget af de forskellige typer æg og det samlede salg i denne Coop undersøgelse.

Æg til morgenmad i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at der nord for København bliver spist 38% flere æg til morgenmad end gennemsnitligt i Danmark.

Æg om morgenen topper i weekenden

Knap tre gange så mange danskere spiser æg til morgenmad i weekenden som i hverdagene. Søndag er den dag på ugen, hvor flest danskere slår hul på et æg, mens mandag har bundrekord. Mens knap hver tiende dansker spiser æg søndag, gør kun en ud af cirka 28 det samme mandag og tirsdag morgen.

Æg til morgenmad på ugedage

Ti procent danskere spiser æg til morgenmad søndag. Kun knap 4% gør det samme på hverdage.

Tilberedning af morgenæg

Hvordan kan du bedst lide at spise æg til morgenmad? I morgentimerne er de blødkogte æg mest populære, men røræg kommer ind på en andenplads, viser en survey gennemført af Coop Analyse i foråret 2019. Samme undersøgelse viser, at 84% af danskerne forventer at spise samme mængde æg om et år, som de gør i dag, mens 8% forventer at spise flere.

Hvordan kan du bedst lide at spise æg til morgenmad?

Alder og uddannelse

De 55-74-årige spiser oftere æg om morgenen end både de 15-34-årige og de 35-54-årige. Undersøgelsen viser også, at indtaget af æg stiger med uddannelsens længde. Hele 25% flere med en lang uddannelse end med kort spiser æg på en gennemsnitlig dag.

Æg til morgenmad og alder

Cirka én ud af 15, der har rundet 55 år, spiser æg til morgenmad på en helt almindelig dag.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år. Øvrige resultater stammer fra en survey gennemført i marts/april 2019 blandt 1.026 respondenter. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 18-74 år.