Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Sjællænderne har flæske-rekord

I gennemsnit er der flæsk på én ud af 125 middagstallerkener på en helt almindelig dag. Sjællænderne spiser næsten dobbelt så meget flæsk som østjyderne.

De ældre spiser tre gange så meget flæsk

Der bliver spist mest flæsk i region Sjælland, hvor forbruget er 34% højere end landsgennemsnittet. I Østjylland spiser man 30% mindre flæsk end den gennemsnitlige dansker gør. De mest flæsk-spisende danskere er dem, der har rundet 55 år. De spiser næsten tre gange så meget flæsk som de 15-34-årige. Og så spiser de højtlønnede mindre flæsk end dem med de lave lønninger. På en helt almindelig dag spiser én ud af 125 danskere flæsk til aftensmad.

Flæsk i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at sydjyderne spiser 11% mere flæsk end den gennemsnitlige dansker, mens de i Østjylland spiser 30% mindre.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.