Gå tilbage
analyse@coop.dk

Mere end to ud af fem drikker morgenkaffe

Jo højere alder, desto mere kaffe drikker vi i morgentimerne. Den mest populære kaffe er stadig filterkaffen.

Mest morgenkaffe i region Sjælland og øerne

Der bliver drukket morgenkaffe over hele landet, dog lidt mere i region Sjælland og øerne, hvor de ligger 7% over landsgennemsnittet. Københavnerne og de, der bor i byerne lige nord for, er de mindst kaffedrikkende danskere i morgentimerne. I Jylland tager sønderjyderne prisen for de mest morgenkaffedrikkende. Gennemsnitligt drikker 44% af danskerne morgenkaffe på en helt almindelig dag.

Kaffe om morgenen fordelt på regioner

Tallene i grafen er indekserede og viser, at der i region Sjælland og øerne bliver drukket 7% mere morgenkaffe end landsgennemsnittet, som er 100. Københavnerne ligger 8% under.

Mere kaffe med alderen

De 55-74-årige drikker væsentlig mere morgenkaffe end de unge. Mere end tre ud af fem (63,9%) af de 55-74-årige drikker kaffe til morgenmaden på en gennemsnitlig dag. Kun 20,8% i alderen 15-34 år gør det samme. Dermed er morgenkaffe mere end tre gange så udbredt blandt ældre som blandt unge.

Mest filterkaffe i morgentimerne

40% af dem, der drikker kaffe om morgenen, tyr til filterkaffe, mens 17% kaster sig over den frysetørrede Instant. Mere beskedne 4% bruger en espressokande, mens 6% foretrækker kapsler.

Kaffetyper danskerne drikker i morgentimerne

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år. Resultater om kaffekvaliteter stammer fra Coop Analyses udgivelse "Danskernes Madvaner 2016"