Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

44% af danskerne drikker morgenkaffe

Jo højere alder, desto mere kaffe drikker vi i morgentimerne. Den mest populære kaffe er stadig filterkaffen.

Mest morgenkaffe i region Sjælland og øerne

Morgenkaffe er mest udbredt i region Sjælland og øerne. 7% flere sjællændere end landsgennemsnittet drikker kaffe til morgenmaden. Københavnerne og dem, der bor i byerne lige nord for København, er de mindst kaffedrikkende danskere i morgentimerne. I Jylland tager sønderjyderne prisen for de mest morgenkaffedrikkende. Gennemsnitligt drikker 44% af danskerne morgenkaffe på en helt almindelig dag.

Kaffe om morgenen fordelt på regioner

Tallene i grafen er indekserede og viser, at der i region Sjælland og øerne bliver drukket 17% mere morgenkaffe end i København.

Mere kaffe med alderen

Ældre drikker væsentlig mere morgenkaffe end unge. Tre ud af fem (64%) af de 55-74-årige drikker kaffe til morgenmaden på en gennemsnitlig dag. Kun 20% i alderen 15-34 år gør det samme. Dermed er morgenkaffe mere end tre gange så udbredt blandt ældre som blandt unge.

Mest filterkaffe i morgentimerne

40% af dem, der drikker kaffe om morgenen, tyr til filterkaffe, mens 17% kaster sig over den frysetørrede Instant. Mere beskedne 4% bruger en espressokande, mens 6% foretrækker kapsler.

Kaffetyper danskerne drikker i morgentimerne

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år. Resultater om kaffekvaliteter stammer fra Coop Analyses udgivelse "Danskernes Madvaner 2016"