Gå tilbage
analyse@coop.dk

28% mere morgenjuice nord for København

Danskerne drikker mest juice til morgenmaden i weekenden. Forbruget er størst i byerne nord for København.

Juice i morgentimerne topper nord for København

Byerne nord for København sidder tungt på førstepladsen, når det gælder juice til morgenmad. Her drikker man nemlig 28% mere juice i morgentimerne end den gennemsnitlige dansker. Mindst juice bliver der drukket i Nordjylland, hvor de drikker 9% mindre end landsgennemsnittet. På en helt almindelig dag drikker 13,7% af danskerne - svarende til cirka hver syvende - juice til morgenmaden.

Juice til morgenmad i regionerne

Tallene i grafen er indekserede med 100 som landsgennemsnit.

Mest juice i weekenden

Der bliver drukket markant mere morgenjuice i weekenden end resten af ugen. Knap hver femte dansker (18,3%) kaster sig over saften fra de pressede frugter på en søndag, mens det gælder cirka 12% på hverdage. Undersøgelsen viser også en sammenhæng mellem uddannelse og juice. Mens 16,8% af dem med en lang uddannelse drikker juice til morgenmad, gælder det samme for 11,5% af dem med en kort uddannelse.

Juice til morgenmad på ugedage

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.