Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

31% mere morgenjuice nord for København

Danskerne drikker mest juice til morgenmaden i weekenden. Forbruget er størst i byerne nord for København.

Juice i morgentimerne topper nord for København

Byerne nord for København sidder tungt på førstepladsen, når det gælder juice til morgenmad. Her drikker man nemlig 31% mere juice i morgentimerne end den gennemsnitlige dansker. Mindst juice bliver der drukket i Nordjylland, hvor man drikker 9% mindre end landsgennemsnittet. På en helt almindelig dag drikker 15% af danskerne juice til morgenmaden. Her kan du læse mere om, hvor mange der presser juicen selv.

Juice til morgenmad i regionerne

Tallene i grafen er indekserede og viser, at der nord for København bliver 40% mere juice i morgentimerne end det er tilfældet i Nordjylland.

Mest juice i weekenden

Der bliver drukket markant mere morgenjuice i weekenden end resten af ugen. Hver femte dansker (19%) kaster sig over saften fra de pressede frugter på en søndag, mens det gælder 13% på hverdage. Undersøgelsen viser også en sammenhæng mellem uddannelse og hvor meget juice, man drikker til morgenmad. F.eks. drikker 18% af dem med en lang uddannelse juice til morgenmad, mens det samme gælder for 12% af dem med en kort uddannelse.

Juice til morgenmad på ugedage

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.