På en helt almindelig dag spiser 4% kvinder knækbrød. Mest populært er det sprøde brød i Nordsjælland.
I Københavns Omegn spiser de 32% mere knækbrød til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. Mindst knækbrød spiser de i Vestjylland, hvor de ligger 15% under gennemsnittet. På en helt almindelig dag spiser 2,7% knækbrød. Det svarer til én ud af cirka 37 danskere.
Tallene er indekserede og viser, at Københavns omegn ligger 32% over landsgennemsnittet (=100), mens Nordsjælland ligger 22% over gennemsnittet.
Dobbelt så mange kvinder (4%) som mænd (2%) spiser knækbrød på en gennemsnitlig dag. Og så er knækbrød lidt mere populært blandt dem, der har rundet 35 år. Mens en ud af halvtreds (2%) i alderen 15-34 år spiser knækbrød i morgentimerne på en gennemsnitlig dag, gør 2,8% af de 35-54-årige og 3,2% af de 55-74-årige det samme.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.