Gå tilbage
analyse@coop.dk

Pitabrød er størst i København

Pitabrød er størst på Sjælland og Fyn, vi spiser det alle ugens dage og så er de flade brød særligt populære blandt de yngre.

Mindst pitabrød i Jylland

På en helt almindelig dag i Danmark spiser én ud af 100 pitabrød. De flade brød er særligt populære i og omkring København, men også Fyn ligger over landsgennemsnittet. Med turen over Lillebæltsbroen falder forbruget af pitabrød til gengæld betragtelig. I Nord- og Vestjylland spiser de henholdsvis 17% og 18% mindre end den gennemsnitlige dansker.

Pitabrød i regionerne

Tallene i grafen er indekserede med 100 som landsgennemsnit.

Mest blandt unge og i familier med børn

De 15-34-årige spiser fem gange så mange pitabrød som de 55-74-årige. Og er der børn i husstanden, bliver der spist en halv gang mere pitabrød som i familier, hvor der ingen børn er. Undersøgelsen viser også, at pitabrød er stort set lige så populært i weekenden som på hverdage og at de fleste pitabrød bliver spist til aftensmad.

Pitabrød fordelt på alder

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.