Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Storebælt deler appetitten på tarteletter

Vestjyderne spiser fem gange så mange tarteletter som de gør nord for København. Og så er tarteletten typisk weekendmad.

77% flere tarteletter i Vestjylland

Der er stor forskel på, hvor tit lysten til tarteletter melder sig i Danmark. Generelt er jyderne og fynboerne mere begejstrede for spisen end sjællænderne. Vestjyderne ligger helt i front. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af 142 vestjyder tarteletter til aftensmad. Det samme gør én ud af 1.000 nord for København.

Tarteletter til aftensmad i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at en vestjyde spiser 77% flere tarteletter end den gennemsnitlige dansker.

Tarteletter især i weekenden

Både kvinder og mænd er til tarteletter, ligesom der ingen forskel er på, hvor ofte de forskellige aldersgrupper spiser tarteletter. Vi spiser lidt flere tarteletter lørdag og søndag end på hverdage. Og så gælder det, at lysten til tarteletter falder, når temperaturene stiger.

Tarteletter til aftensmad på ugedage

Tallene er indekserede og viser, at vi søndag spiser 24% flere tarteletter end på en gennemsnitlig dag.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.