Dobbelt så mange spiser æg til morgenmad i weekenden, især i og omkring København. Morgenægget skal helst være blødkogt.
Ingen når københavnerne og særligt dem, der bor nord for hovedstaden, når det gælder æg til morgenmad. Nord for København sætter man 32% mere æg til livs under morgenmaden end den gennemsnitlige dansker, mens københavnerne ligger 17% over gennemsnittet. Nordjyderne og region Sjælland og øerne deler ikke i samme grad ægge-begejstringen og serverer 10% færre æg. Gennemsnitligt spiser 6,2% æg på en helt almindelig dag. Du kan se udviklingen i salget af de forskellige typer æg og det samlede salg i denne Coop undersøgelse.
Tallene er indekserede og viser, at der nord for København bliver spist 32% flere æg til morgenmad end på landsgennemsnit, angivet som indeks 100.
Dobbelt så mange spiser æg til morgenmad i weekenden som i hverdagene. Søndag er den dag på ugen, hvor flest slår hul på et æg, mens tirsdag har bundrekord. Mens hver tiende dansker spiser æg søndag (10,5%), gør kun en ud af cirka 23 (4,4%) det samme tirsdag morgen.
Hvordan kan du bedst lide at spise æg til morgenmad? I morgentimerne er de blødkogte æg mest populære, men røræg kommer ind på en andenplads, viser en survey gennemført af Coop Analyse i foråret 2019. Samme undersøgelse viser, at 84% af danskerne forventer at spise samme mængde æg om et år, som de gør i dag, mens 8% forventer at spise flere.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år. Øvrige resultater stammer fra en survey gennemført i marts/april 2019 blandt 1.026 respondenter. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 18-74 år.