Mere end hver fjerde dansker spiser aldrig knoldselleri, som er en udpræget vinterspise.
Danskerne er delte i deres opfattelse af, om knoldselleri er velsmagende eller ej. Et flertal kan godt lide knoldselleri (60%), mens hver fjerde (27%) ikke bryder sig om smagen. 6% af danskerne får knoldselleri ugentligt, mens majoriteten svarer, at de får knoldselleri sjældnere end en gang om måneden.
Et kig i Coops Mad-O-meter viser, at selleri (både knold- og bladselleri) oftest er at finde på aftenbordet i Østjylland og Nordsjælland. De danskere, der har mindst appetit på selleri til aftensmad, er sjællænderne og sydjyderne.
Selleri er en vintergrøntsag, som danskernes forbrug af svinger med flere hundrede procent hen over året. Mest populær er den om vinteren omkring januar, mens dens popularitet bunder midt på året i sommermånederne.
1.010 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 51, 2012. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 15-74 år. Data om danskernes spisevaner stammer fra Coops Mad-O-meter, mens salgstal stammer fra Coops butikker.