Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Bag-in-box på bordet

Næsten halvdelen af danskerne køber bag-in-box vin, og mange serverer den gerne i kassen. Vin generelt behøver hverken være økologisk eller et særligt brand.

Bag-in-Box på bordet

46% af danskerne køber Bag-in-Box vin. Når den skal serveres, stiller knap halvdelen gerne kassen på bordet, mens 52% hælder den op i glas eller karaffel inden servering. Knap én ud af tre (31%) har mellem en og seks flasker vin liggende derhjemme. 2% har mere end 100 flasker. Langt de fleste af os opbevarer vinen i køkkenet.

Hvor mange flasker vin har du/I liggende derhjemme?

Merlot fra Italien

Når vi køber vin, ser de fleste af os særligt efter, hvor i verden vinen kommer fra, hvilken drue den er produceret på og hvad den koster. Det gælder både, når vi køber hverdagsvin og vin til gæster. Til gengæld er bl.a. økologi, brand og alkoholprocent ligegyldigt for de fleste. Undersøgelsen viser, at de fleste danskere, der har et favorit-vinland, peger på Italien, mens den drue, som flest nævner som deres favorit, er Merlot.

Billedet nedenfor viser, hvilke andre vin-producerende lande danskerne nævner udover Italien. Jo flere gange landet er nævnt, jo større bliver teksten.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen omfatter 1.000 respondenter og den er gennemført i uge 37, 2015. Respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi og undersøgelsen er repræsentativ i forhold til Danmarks befolkning 18-74 år.