Tilbage til analyseoversigten

Chips efter aftensmaden

2. maj 2016
Det er tilsyneladende særligt jyder og københavnere, der sætter pris på chips efter aftensmaden. Den sprøde snack er især populær fredag og lørdag aften og kvinder og mænd spiser i store træk lige ofte chips.

Chips mest populære i Jylland

Jyder og fynboer spiser oftere chips end dem, der bor øst for Storebælt - hvis man ellers et øjeblik ser bort fra københavnerne. Dem, der hyppigst har hånden nede i chipsposen, bor i Syd-, Vest- og Nordjylland samt København. På en gennemsnitlig aften spiser fire ud af 100 i denne gruppe chips efter aftensmaden. Færrest chips bliver der spist nord for København og i Nordsjælland.

Storebælt deler danskernes lyst til chips - bortset lige fra hovedstaden. Tallene er indekserede og viser, at nordjyderne spiser 14% flere chips efter aftensmaden på en gennemsnitlig dag, mens de i Nordsjælland spiser 27% færre end gennemsnittet.

Chips hitter fredag og lørdag aften

I mange hjem er der chips på bordet, når der hygges efter aftensmaden fredag og især lørdag. Én ud af 15 spiser chips på en vilkårlig lørdag aften, mens én ud af 17 gør det samme fredag aften efter aftensmaden. Undersøgelsen viser også, at kvinder og mænd spiser chips nogenlunde lige ofte.

Fredag og lørdag aften spiser danskerne flest chips. Færrest chips bliver der spist onsdag. 

  • Vidste du, at:

    Der findes mere eller mindre sunde former for chips. En af de sundere slags er rodfrugtchips, se et serveringsforslag på viskalspise.dk.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres og som p.t. indeholder mere end 1 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266