Tilbage til analyseoversigten

Mest pasta i børnefamilier og på hverdage

10. juni 2016
Der bliver spist mest pasta til aftensmad i de større byer. Det er især de 15-34-årige, der sværger til den italienske spise og så er det udpræget hverdagsmad. Børn i huset betyder 40% mere pasta.

Én ud af ni spiser pasta til aftensmad

Københavnerne spiser 15% mere pasta end den gennemsnitlige dansker, mens der i region Sjælland og øerne bliver spist 12% mindre pasta. På en gennemsnitlig dag spiser hver niende dansker pasta til aftensmad.

Tallene er indekserede og viser, at der bliver spist markant mere pasta i og omkring de to største byer i Danmark. I København spiser man 15% mere end den gennemsnitlige dansker, mens de i region Sjælland og øerne spiser 12% mindre.

Mere pasta blandt de unge og børnefamilier

Alder er afgørende for, hvor ofte der kommer pasta på middagstallerkenen. På en gennemsnitlig dag får hver syvende i alderen 15-34 år pasta. Det samme gælder for hver ottende i alderen 35-54 år og hver 16. der har rundet 55 år. Undersøgelsen viser også, at der bliver spist mere end 40% mere pasta i de husstande, hvor der bor børn, end i husstande uden børn.

De yngre spiser mere end dobbelt så ofte pasta til aftensmad som dem, der har rundet 55 år.

Pasta er hverdagsmad

Vi spiser næsten en halv gang mere pasta tirsdag aften end lørdag. Generelt ryger det mere pasta på tallerkenerne mandag til torsdag end fredag til søndag.

Pasta er i høj grad en hverdagsspise. Lørdag bliver der spist næsten 50% mindre pasta end onsdag.

  • Vidste du, at:

    Pasta er fedtfattigt og indeholder kostfibre, B-vitaminer, og mineralerne kalium, jern og jod. Fuldkornspasta mætter bedre end den almindelige hvide pasta og giver flere kostfibre, vitaminer og mineraler (kilde: madpyramiden.dk)

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266