Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Mest pasta i børnefamilier og på hverdage

Der bliver spist mest pasta til aftensmad i de større byer. Børn i huset betyder 40% mere pasta.

Én ud af 10 spiser pasta til aftensmad

Københavnerne spiser 14% mere pasta end den gennemsnitlige dansker, mens der i region Sjælland og øerne bliver spist 10% mindre pasta end på landsplan. På en gennemsnitlig dag spiser hver tiende dansker (10,6%) pasta til aftensmad.

Pasta til aftensmad i regionerne

Tallene er indekserede med 100 som landsgennemsnit.

Mere pasta blandt de unge og børnefamilier

Alder er afgørende for, hvor ofte der kommer pasta på middagstallerkenen. På en gennemsnitlig dag får hver syvende i alderen 15-34 år pasta. Det samme gælder for cirka hver niende i alderen 35-54 år og én ud af 16 blandt dem på 55-74 år. Undersøgelsen viser også, at der bliver spist 40% mere pasta i husstande med børn sammenlignet med husstande uden hjemmeboende børn.

Pasta til aftensmad fordelt på aldersgrupper

Pasta er hverdagsmad

Vi spiser næsten en halv gang mere pasta tirsdag aften sammenlignet med lørdag. Generelt ryger der mere pasta på tallerkenerne mandag til torsdag end fredag til søndag.

Se mere om danskernes madvaner i aftentimerne i undersøgelserne her.

Pasta til aftensmad på ugens dage

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.