Tilbage til analyseoversigten

Pandekager søndag morgen

15. juni 2016
Der ryger markant flere pandekager på morgentallerkenerne i og nord for København end i resten af landet. De unge er mest begejstrede – og mest i weekenden.

Pandekager på Sjælland

Københavnerne spiser sig igennem næsten tre gange så mange pandekager til morgenmad som vestjyderne, der spiser 40% færre pandekager til morgenmad. Generelt er sjællænderne mere til pandekager end både jyder og fynboer.

Der bliver spist flere pandekager i morgentimerne på Sjælland end på Fyn og i Jylland. Københavnerne og dem, der bor i byerne nord for hovedstaden, trækker gennemsnittet gevaldigt op.

Unge elsker pandekager

Hvis du er under 35 år, så spiser du fem gange så ofte pandekager til morgenmad som dem, der har rundet 55 år. Undersøgelsen viser også, er det er mere udbredt med pandekager til morgenmaden blandt dem med en lang uddannelse.

Én ud af 200 under 35 spiser pandekager på en gennemsnitlig dag. Det samme gør én ud af 1.000 på 55 år eller derover.

Pandekager i weekenden

Ligesom danskerne spiser mere æg og bacon til morgenmaden i weekenden, stiger indtaget af pandekager også markant, når det bliver lørdag og især søndag. Mere end tre gange så mange kaster sig over pandekager søndag morgen end på hverdage.

Søndag spiser mere end tre gange så mange pandekager til morgenmad som på hverdage.

  • Vidste du, at:

    I Danmark forbindes ordet pandekager hovedsageligt med den type pandekager, som spises til dessert med f.eks. is, sirup, syltetøj, sukker eller andet sødt. Amerikanske pandekager er mindre og tykkere end dem, der normalt kendes i Danmark (kilde: da.wikipedia.org)

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266